2011. április 21., csütörtök

Az úton

Ma van nagycsutortok. Szei-mokuyoubi (szent csutortok) - itt igy mondjak. Olyan uj es olyan szemelyes az idei husveti ido. Mert ez az elso Japanban, mert ez az elso egy ilyen rendkivuli helyzetben. Mostanaban sok "elso" dolgot elek at. Az jutott eszembe, hogy az utolso vacsoran tortent labmosas szemelyes peldamutatas a lelki megtisztulasra, az alazatra, masok szolgalatara. Es hogy mennyit tanulok a krisztusi Utrol olyan emberek kozott, akik nem is tudjak, hogy ezen az Uton jarnak. "Eheztem es ennem adtatok, szomjaztam es innom adtatok, vandor voltam es befogadtatok, ruhatlan voltam es felruhaztatok, beteg voltam es meglatogattatok. "


5 megjegyzés:

  1. Kedves Gabi,

    mint korábban írtam, érdemes lenne elmenjetek egy hosszabb kirándulásra.

    Fiatal nőként és fiatal házasként ez különösen javaslom Neked.

    Ezt abból az apropóból írom, hogy most újabb településeket költöztetnek ki a folyamatos sugárterhelés miatt.

    VálaszTörlés
  2. Drága Gabi!
    Már jó ideje olvaslak... és szégyellem, hogy eddig sehogy sem jeleztem: +1 fő aki szeretettel gondol Rád, "ismeretlenül" is.
    Kívánok Neked, Nektek (Japánnak) Feltámadást és szép ünnepet!
    Asra

    VálaszTörlés
  3. Szia Gabi!
    Gondolom, minden ami most Veled történik, nem véletlenül történik. A te utad, a te megmérettetésed, a te fejlődésed. :-) Szép ünnepet kívánok én is. Trixi

    VálaszTörlés
  4. Gabi!

    Olyan jo olvasni Teged.Sok onkentesnek ajanlom blogodat. Aldott unnepeket kivanok Nektek!

    VálaszTörlés
  5. Kedves Nevtelen!

    Koszonom az aggodast. Az altalad irt ujabb, kitelepulesre felszolitott videkekrol en is irtam korabban ('pontos, fontos hirek') es azt is leirtam, hogy az ott eloknek miert kell elhagyniuk a lakhelyuket. Errol az egyes varosokban mert sugarterhelesi ertekek alapjan dontenek. Igy vannak tavolabbi, am atmenetileg kitelepitesre itelt varosok-falvak, illetve kozelebbi (akar az eromutol 30 km-re fekvo)telepulesek, ahol mar a korabbi bezarkozasi ajanlast is feloldottak. Nalunk megcsak ilyen ajanlas sem volt, most sincs okunk a varos elhagyasara. Ha ez szuksegesse valna, mennenk.

    Amugy ismerjuk mi egymast? :)

    Udv, Gabi

    VálaszTörlés