2011. április 12., kedd

Megérkezett

Meg egy jo hir! Bar vizunk ujfent nincs (a tegnapi renges megint vizvezetekeket repesztett, egy honap munkaja veszett karba, pedig mar 97%-os volt a varosban a helyreallitas, most kezdhetik elorol - de a japanok kuzdenek derekasan),  ahol a termeszet egyik kezevel elvesz, a masikkal ott is boven ad: megerkezett Iwakiba a cseresznyeviragzas! A Shinkawa (Uj patak)-parti setany meg bosz rugyfakasztasban van, de a haz elotti ligetben teljes szepsegeben pompazik a sakura. Oromunk nem felhotlen, de faradt szivunkre ez a szereny hanami (gyonyorkodes a viragokban) is gyogyirkent hat es a kozelgo Husvet remenyseget hozza.









2 megjegyzés:

  1. Most viszont-tudósítok egy kicsit.
    :-)
    Kevesen tudják, hogy a cseresznyevirágzás nagyon fontos esemény az alpeskörnyéki méhészeknél.
    Akkor kell betenni a méhecskéknek ugyanis a mézgyűjtésre alkalmas kereteket ezekbe a kasznikba, amikben itt a méheket tartják.
    Épp hétvégére borultak virágba a cseresznyefák, épp elkészültem a keretekkel is, Férjem jópár csípés árán be is tette helyükre és most 'hervadozunk'. Egy méhecske sem röpült ki, még vizitába sem, mert beállt a párnapos hideg idő...a birkahidegek....ahogy itt mondják. A cseresznyevirágok lehullott szirmai pedig, mint árva hópamacskák jelzik az idő múlandóságát.

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű képek!:)
    Kedves Évamama, ezekről az érdekességekről nem is tudtam!:)

    VálaszTörlés