2011. február 21., hétfő

Lazac, az alaphal

A helyi alapanyagok nagy segitsegemre vannak a kiegyensulyozott etrend kialakitasaban. Zoldsegre, miso-ra japan rizsre, gombara es husokra (foleg csirkere) epitek, mert allitom, az egeszseges etkezes valtozatos. Es ha mar e vizi vilag buja oleleseben ragyogo orszag lett otthonunkka, en, az odahaza halat evente egyszer evo most hetente legalabb egyszer orvendezem e nemes izharmonia folott. Iwaki halban szerfolott gazdag varos, vannak nevek, amiket csak nalunk terem meg az ocean. Kisded vagyok meg a 'se szeri se szama halnep' szakszeru elkeszitesenek muveszeteben, de mar baratkozom a gondolattal, hogy ezt is kitanulom. Addig is alljon ort ehelyutt a shake (de szake-nak is mondjak), azaz a lazac, minden halak alapja!



Borevel folfele helyezzuk a tanyerra, mert ugy szep.

Vajon piriottam kis halsutoben
  

Konnyu, omlos a tunekeny pikkelysor
 
wakame - a nagy zold lapicka, tengeri hinar, egeszseges es finom.
(alapjaraton olyan, mint a sodort szaraz falevel, a vizben tobbszorosere dagad)

Gohan (rizs) noritsukudani-val. Ez utobbi a nori tengeri alga
pepes elkeszitese.

Brokkoli majonez disszel, rapergettem egy kis fokhagymat is 

Vegyes salata, megszorva daralt szezammal.

Laktato, egeszseges es finom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése