2011. január 25., kedd

Japan-Korea focimeccs alatt...

Roppant lenduletes es izgalmas az Azsia Bajnoksag mai, Katar-ban jatszodo elodontoje! Most mondtak be a ket perces hosszabitast, az allas 1-1. Korea kozismerten a legerosebb azsiai labdarugo nemzet, hat eve nem tudta legyozni oket Japan. A japan csapat jellemzoje viszont az, hogy kuzdenek, mint az oroszlan, hihetetlen lelkierejuk van. Az utolso percekben kepesek golt szerezni, mint azt tettek elozo ellenfeluk, Katar eseteben. Az a jo, hogy lassan mar ott tartok ismerosok teren, hogy akar kinairol, akar koreairol, vagy filippinorol van szo, mar nemcsak a mint egy nemzetet kepzelem el oket, hanem ismerek is nehany embert szemelyesen. Elso es egyben nagyon kedves kinai barataimat peldaul a tolmacs munka soran ismertem meg otthon, es egybol megvaltoztattak az addigi, legjobb esetben is kozombosnek mondhato "hozzajuk allasomat". A varoshaza nemzetkozi osztalyan dolgozik egy fiatal koreai srac, akinek japan a felesege, es egy ideig eltek is Koreaban (termeszetesen delen), de a lany nem tudott beilleszkedni, igy a srac hagyta el hazajat es azota itt elnek. A fiu tud japanul, igy jol erzi magat itt, munkaja is van, tehat megoldodott a problemajuk. Es az sem mellekes, hogy Korea ket ora repulout, es nem is egy vagyon.

Kozben elkezdodott az elso 15 perces hosszabbitas, de irok tovabb, mert nem birom az ilyen izgalmakat. Neha noiesen felorditok: Nemvoltsemmmmi!!! Hee!! Mit dobod fol magad?! - hadd tanuljon jomagyarul a Hiroshi :) Ja, igen, elkezdett magyarul tanulni, vettunk ket konyvet, ami japanul magyarazza a nyelvtant, es kovetheto utemben halad; ugy, hogy az embernek sikerelmenye lehet, es nem megy el a kedve a tanulastol. En vagyok hozza a hanganyag. Bar van CD-je a konyvnek, de meg nem mertuk meghallgatni.

TIZENEGYES!!!! Japannak!!! OOO!!!Rugd be, Honda! Es gol!!:) De vegigjatszak a ketszer tizenot percet. Addig irok tovabb.

Nagy kihagyassal ujra kezembe vettem az ecsetet. Hiroshinak festettem szuletesnapjara, a sajat onarckepet. A Rebi skype-on keresztul folismerte, igaz multkor egy teveriportert is Hiroshinak nezett :), mindenesetre ez biztato. Kicsit talan kepregenyesre sikeredett.


Hallottatok mar a "doragonfrutsu"-rol, azaz sarkany-gyumolcsrol? Egyes videkeken pitaya-nak hivjak. Amolyan kullemre szep, izre semleges apromagvas-erdekes. Mar regota nezegettuk, aztan vettem egyet. Bar ize tenyleg nincs, fotogen joszag. Muveszneve: Hylocereus undatus (red pitaya)


kettevagtam, osszefogtam

szamos tekintetben szep

fele kiralysag!
belso er-tekei
Kozben az elso 15 perces hosszabitas vegen a japan tizenegyes gol utan a koreaiak beszenvedtek a labdat, de ugy, hogy mindket csapat osszes jatekosa a kapu elott kuzdott. Nezzuk a kovetkezo tizenot percet! Elirtam, ez mar a masodik tizenot perc vege volt!!!! Most jonnek a tizenegyesek! Japan lo-BE, Korea lo-kapus VEDI!, Japan lo-BE, Korea lo- kapus megint VEDI!!!, Japan lo - fole!, Korea lo - melle!!!, Japan lo - Bent van!! Es megvan a gyozelem!! :)) Ugyesek voltak! Johet a donto!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése