2011. január 27., csütörtök

Erkély a múzsammal és amikor már elment dolgozni

A reggeli napfolkeltek mifelenk altalaban szepek, csak gyakran lemaradok roluk...Hiaba, most nem jarok hetre dolgozni, mint a regi szep idokben, amikor utban Biatorbagy fele ertek a simogato nap elso sugarai. Igy marad az otthon melegenek orzese - ami egeszen nagy kihivas, mert a japan lakasok szerfolott teliesitettek, hogy a nyomdafesteket is turjem es kifejezo is legyek...Nalunk a legkondi szolgaltatja a meleget (lehet, hogy ez a baj???:)). De az eloszobaban, wc-ben alapbol nincs semmilyen futesi lehetoseg, ami olyan jeleneteket szokott eredmenyezni, hogy hangosan kiabalva futok a wc-ig (hatha ez hot termel), illetve a mosogep kipakolasa kozben is tancot jarok. Hiroshi - a verbeli japan - mashogy oldja meg a problemat. Folveszi puloveret.

Szoval hiaba van papiron 20 fok, a padlo hideg, de a helyzet legalabb mozgasra osztonoz. Ilyenkor ertetlenul allok a japan oltozkodesi kultura elott, ami fagypont kozeleben is kis szoknyaban es terdharisnyaban / rovidnadragban kozlekedo kozepiskolasokat termel ki. Azt mondjak, a japan gyerek "kaze-no-ko", vagyis a szel gyermeke, aki nem fazik meg. Egesz kiskoruktol lenge oltozetben jaratjak oket, igy erosebb lesz az immunrendszeruk. (Erdekes, hogy felnottkorban errol leszoknak). Mindig kiakadok, amikor fiatal anyuka jol feloltozve, divatos puha-sapiban, a csecsemo meg poren, zokniban, sapka es cipo nelkul. Ertem az elgondolast, de megis... Amugy Japanban az oltozkodes - egy kulon posztot meger...Majd irok rola.

Iwakiban a Csendes-oceanhoz valo kozelseg miatt viszonylag enyhek a telek. Ritkan megy minuszba a homero higanyszala, a szel ugyanezen okbol viszont eros. Ho evente 1-2-szer esik. Peldaul ma is nagy pelyhekben hullott, kattintottam is parat. Bar a ho nem marad meg, de megis komoly kozlekedesi oproblemakat tud okozni, mert az emberek nincsenek hozza szokva, nem mernek autoba ulni. Az autokon nincs teli gumi. Folosleges. Es hokotroja sincs a varosnak. Arra az egy napra es egy centire?...Ha leesne egy meter ho, mindenki szabadnapot kapna. Tolunk kb. 40 km-re a Japan tenger fele viszont tenyleg meteres hoban jarnak az emberek - ez a szep Japan eghajlataban, van itt minden, hoorszagtol a palmafakig!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése