2011. december 21., szerda

Sok csepp kedvesség

Amirol most irok, abban annyi ember munkaja es szeretete van benne, hogy kulon bejegyzest erdemel! Ez a mesekonyv-gyujto akcio! Az egy csepp kedvesseg Japanba blogon (itt oldalt) elolvashato a kezdemenyezes tortenete, eleg az hozza, hogy egy magyar anyuka szivebol pattant ki az otlet, hogy a kart szenvedett japan csaladok uj otthonaba kepes mesekonyvek formajaban kuldenenek egy csepp szeretetet a tavolbol. Volt aki a logot, volt, aki az adomanyozo orszagokat jelolo terkepet tervezte (az kerult ra minden konyvre), masok gyujtopontkent mukodtek, ismet masok szallitottak, vagy mas modon segitettek. A kezdemenyezeshez aztan hataron innen es tul is csatlakoztak, mig  vegul majdnem husz kilo (ket hatalmas doboznyi) mesekonyv gyult ossze.




Ezt most november vegen kihoztam magammal es vegre elkezdodott az atadas pillanata! Mivel augusztus ota minden csalad elhagyhatta a tomegszallasokat es (az elozo posztban leirt) kulon hazakban laknak, igy lassan, aprankent jutnak el a konyvek a gyerekekhez. De orommel jelentem, hogy mar harom csaladot orvendeztettetek meg az ajandekokkal! A gyerekek epp iskolaban voltak, de a szulok, nagyszulok meghatodva valasztottak helyettuk, nekik. Minden konyvrol nem fogok irni, de folytatom az atadast, egesz addig, amig "A vidam Pofivonat" is megtalalja kis gazdajat.  
A bacsi unokajanak az erdei allatokrol meselhet majd.


A holgy kisfianak kedvenc meseje a Mumin. :)
Emelle egy hazi es vadallatokrol szolo konyvet is kapott.



4 megjegyzés:

  1. de mit kezdenek a japán gyerekek magyar nyelvű könyvekkel? vagy félreértek valamit?

    VálaszTörlés
  2. Áldott Karácsonyt kívánunk sok szeretettel!

    VálaszTörlés
  3. Szia Zerge, kepes mesekonyvekrol van szo, nem a Koszivu ember fiairol ;), szoval a nehany soros mondokak mellett (mar ha vannak) a kepek dominalnak. Az ebbol fakado bonyodalmakat a szarnyakon kozlekedo gyerek-fantazia meg ugyis athidalja!

    VálaszTörlés
  4. Koszonjuk Evamama, Nektek is szep karacsonyt a hatar menti erdok zenejere!

    VálaszTörlés