2011. augusztus 15., hétfő

O-bon Hiraizumi-n

Az O-bon az az unnep, amikor a halottainkrol emlekezunk meg, ez helyenkent eltero hosszusagu, altalaban egy hetes munkaszunettel jar. Olyan jo, hogy Hiroshi is szabad, igy el tudtunk utazni harom napra! Latogatasunk helyszineit a helyi turizmus fellenditese vegett Miyagi es Iwate prefekturaban tuztuk ki. Elso nap Hiraizumi-t latogattuk meg, ez egy buddhista templomegyuttes egy hatalmas alapteruletu zold fenyves ligetben es erdekessege, hogy iden juniusban lett a Vilagorokseg resze. A hegyteton allo legfolso templomig jo kis utat kellett megtenni, de kozben vegig kis templomok es egigero szalegyenes fenyok husito arnyeka kisertek minket. A videk jellegzetes etele az udon es a szoba (hideg es meleg valtozatban is eheto leveses tesztak), harom napon at gyakorlatilag ezt ettuk, a nyari melegben jo husitokent szolgalt.








Hiraizumi fele utkozben folautoztunk az 1700 meter magas Zao-hegyre, aminek tetejerol egy gyonyoru belso tavat lathattunk volna, de a hegy ugy dontott, hogy felhokbe burkolozik, igy 10 meteres latotavolsag fogadott minket. Mig lent 35 fok volt, fonn 12 eros szellel. Ezzel egyutt - vagy pont ezen - jol szorakoztunk! Jojjenek a kepek!




A Zao-hegy utan tettunk egy kiterot ide. A hely neve: Genbikei. Hol szeliden, hol robajjal csorgedezo folyocska, franko kis vetodesek a sziklakon, magaert beszelo latkep. A hetven es harminc perces turautvonal kozul a rovidebbet jartuk be, aminek resze volt egy fuggohid is. Vegig kisert minket a kabocazene, sot, Anyu kedvenc kis baratja, egy kaboca neki is utkozott a karjanak, majd egy pillanatra a labara telepedett. En lehet, hogy elajultam volna, de vegul jot nevettunk.






Elso este Hanamaki-ban szalltunk meg, egy hazai szakszoval nevezve szocrealnak tuno, de valojaban gyonyoru onsen-hoteru-ban (termal hotel), ahol el is merultunk a 41 fokos termalviz kenyezteto oromeiben. A japan furdokbe meztelenul lepunk, igy kulon van ferfi es noi reszleg, ami hihetetlenul hangulatossa teszi az egeszet. A kilatas is szep volt a maga zold erdoivel, a tatamis szobarol nem is beszelve...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése