2011. június 13., hétfő

Nikkó, vagyis napfény (A virágoskert)

Hazassagi evfordulonk (elso) es szuletesnapom (nem elso, de a Trianon evfordulora esik) osszevont unneplesekepp elutaztunk a szomszedos Tochigi prefektura hiros varosaba, Nikko-ba. Ottalvos buli volt, de ez a ket nap rovidnek bizonyult a megannyi latnivalohoz. Hihetetlen kulonbsegek vannak Japan egyes prefekturai kozott termeszetfoldrajzi ertelemben s igy aztan hangulatilag is. Nikko videke nemcsak a magas hegyeivel nyugozott le. De azokkal nagyon! Nasu kogen (Nasu-fennsik) a hely neve, ahol a kovetkezo viragoskert fekszik. Bebarangoltuk. Gyorsan hervado csokor helyett - mondhatni. A jegyarusito fulke ablakan a felirat: "Fukushima-prefektura lakoinak belepo felaron." Alatta praktikusan elhelyezett "es- illetve napernyok", bambuszbotok a setahoz, penzert arult es ingyenelviheto novenypalantak, valamint babakocsik es kerekesszekek.


Es maga a kert. Hogy elegendo napfeny erje a novenyeket, keves fat ultettek, a nap pedig szuros kedveben volt, ugyhogy nem maradtunk, csak egy orat. De azert eszembe jutottak a rozsak es a ragyogo lepketabor... Es gondoltam Karacsonyi nenire is, hogy biztos nagyon tetszene neki ez a szines birodalom a pipacsokkal meg a jacintokkal, o mar - Isten nyugosztalja - odafontrol csodalja...













6 megjegyzés:

  1. Kedves Gabi,
    Isten eltessen titeket sokaig! Pont gondoltam is a napokban a tavalyi eskuvore :)
    Itt Koreaban is hasonlo viragokat ultetnek a nagy parkokba. Ezek a tarka pipacsszerusegek meg a szinten ezerszinu, szazszorszepre emlekezteto vidam viragok nekem is nagy kedvenceim.
    Japanban is be szoktak ultetni minden kis zold foltot zoldsegekkel? Nekuk nagyon szokatlan itt Szoulban, hogy a lakotelepi korforgalom pici kozepeben is erospaprika-palantakat gondoznak, meg mindenfele meglepo helyen kis ultetvenyekre lehet bukkanni, szemet meg kovek kozt. Persze ertem, hogy sokan elunk kis helyen, es minden lehetseges helyet ki kell hasznalni..
    Puszi,
    Anna

    VálaszTörlés
  2. Szia Anna-teso!
    Koszi :) Kepzeld, en meg most talaltam meg az Adam kepeit FB-n a tavalyi fasori talalkozorol! (nem kestem sokat, csak egy evet) Legjobb az, amin Te a tanari asztalnal ulsz, Gergo meg rajta hasal! ;) Szerintem korforgalmi zoldsegben ti vertek minket, de itt is elofordulnak salatak a viragagyasban.:) Megyek, atnezek Hozzatok!Puszi. (rosszalkodik a rendszer, nem enged belepni, ugyhogy ide irom ala) Gabi

    VálaszTörlés
  3. Isten éltessen Téged, Szeretteidet egészségben, békességben, boldogságban sokáig!

    :-)

    VálaszTörlés
  4. boldog evfordulot es szulinapot!! nagyon szepek a viragok. szivesen maszkalnek ott egy kicsit....

    Orsi

    VálaszTörlés
  5. Boldog évfordulókat! és meseszép!

    VálaszTörlés
  6. Kedves Kata, Orsi, Éva! Sziasztok! Utólagosan is köszönjük a köszöntéseket! :) Mindjárt jövök mini
    posztban!

    VálaszTörlés