2011. május 25., szerda

Három gondolat...

Megreparaltam az Anti-nuc. videjot a Nadihegedu bejegyzesben, kifejtosen valaszoltam egy olvasoi kerdesre ugyanott, illetve talaltok itt jobbra egy egykerdeses kozvelemenykutatast! Koszonom, hogy kitoltitek, ezzel en is kicsit jobban megismerlek Titeket!



Lassan bekoszont az esos-fulledt meleg idoszak, becsuletes neven: tsuyu, amihez eddig meg nem volt szerencsem. Ez is, mint a momiji meg a cseresznyeviragzas, delrol halad eszak fele es altalaban egy bo honapig tart. Ritkan irok az eromu helyzeterol; meg kuzdenek a problemaval, de a varosban a sugarzasi ertekek csokkenoben vannak, mar hetek ota 0,24 micro sv/ora. Majus 8-an bezart az Alios, mint menedekhely, az ott lako tobb, mint szaz ember vagy mas menedekhelyre (a legnagyobb az Iwaki, Taira Tornacsarnok), vagy berelt lakasba, rokonokhoz, stb. koltozott. Szeretnem megkeresni a 88 eves Mitsuko nenit, akit a 30 km-es korzetbol telepitettek ki, az Aliosban lakott tobb heten keresztul es egyszer jol elbeszelgettunk.



Tegnap vacsorahoz mugicha-t ittunk (ez egy teafajta), aminek izvilaga elemi erovel hozta elo bennem a mult nyarvege, egyben kabocazenevel kisert Japanba erkezesem emlekeit. Az elso par nap a "tenyleg elkoltoztem Japanba" tudatosulasa miatt kicsit razos volt lelkileg, igy a par pillanatig tarto belso visszatekintes szepsegebe vegyult nemi sotetlo hullamfodor. Kesobb visszagondoltam eletem tobb regi tortenesere, es azt ereztem, hogy kanyargos de egyre atlathatobb osvenyen jarok. Mindenfele ertelemben.


18 megjegyzés:

  1. A tsuyut nem fogod szeretni.
    Attól már csak az azt követő nyár lesz kellemetlenebb.
    Izzasztó napok elé nézünk.

    VálaszTörlés
  2. Hahha, latom, rutinos vagy Laci! :)) Most is csak az elso felet fogom elcsipni, mert juliusban mar a csaladom es az otthoniakat boldogitom! Igazolt hianyzas!:)

    VálaszTörlés
  3. :-) Szívesen cserélnék veled, a legfullasztóbb hőséget is bevállalnám, ha csak egy kicsit is érezhetnék, láthatnék Japánból. Sajnos hiányoznak hozzá a legalapvetőbb dolgok (pénz, idő, nyelvtudás). Így marad az álmodozás a könyvek és az internet :-) És a japán étterem itthon :-))

    VálaszTörlés
  4. Akkor Trixi, mar tudom, hogy Te vagy az egyik "ha meghivsz, megyek" voksos :) Majd irok sok erdekessegrol, hogy meg kozelebb keruljon a ket orszag!

    VálaszTörlés
  5. (Végre itt is tudok bejegyzést hagyni :-))
    Megint olyan jók a fényképek :-) És akkor csak hajrá tovább a "sárgaköves úton"! A szerelem... csak az a fontos :D

    VálaszTörlés
  6. Én is a meghív mennék kategóriára voksoltam:) De ha meghívsz én komolyan megyek:D LEhet átkellene írnod a kérdést?:D

    Írj még sokat, mert én tőletek tanulok Japánról, amit aztán fel is használok és most körmöm szakadtáig hajtom előre magam és a turizmust, hogy rátok fókuszáljunk (jah mert, hogy turizmus szakos hallgató vagyok)...úgy, hogy ha Isten is akarná már végre és meghallgatnák az én és másik szerény kéréseit, akkor adna közvetlen járatot Japánba a Malév és lehetne szakmai nyelvvizsgát tenni a nyelvből. Most egyébként ráhangolódtunk kampány szerűen Japáánra, bár nem ez az ország a fő, de megyünk előre...szóval ha látsz egy Mo-ot hirdető reklámot, az szuper ^^

    Remélem én is kijutok már egyszer, mert nagyon jó lenne, csak hát sem idő sem pénz sem nyelvtudás nincs még, bár keményen felismerem úgy 6 kanjit és egy hiraganat és tudom a birtokos szerkezetet, bemutatkozni, jónapotestétreggelt kívánni, bocsánatot kérni, kérni, megköszönni stb.) De szállást így még nem mernék foglalni:D

    VálaszTörlés
  7. Remélem, egyszer eljutok Japánba! Köszönöm, hogy a blogodon keresztül bepillanthatok az ottani életbe:)

    VálaszTörlés
  8. Kedves Gabi, én nem töltöm ki a tesztet, mert nincs olyan kategória benne, hogy 'mennék, csak nem merek repülőre ülni'.
    :-(
    A sámlira még felállok, de a hokedlin már szédülök ugyanis. Borzasztóan drukkolok, hogy a Gyermekeim is földi járművekkel elérhető távolságban találják meg boldogulásuk.

    VálaszTörlés
  9. @Évamama: +1 szavazat erre az opcióra :)

    VálaszTörlés
  10. Hana: :D

    Ada: majd nyitott szemmel jarok! Irok nemsokara valamirol, ami magyar es most meno errefele...

    MidoriM: mindenkepp gyere el egyszer Japanba, ha van ra lehetoseged!

    Evamama: Lehet jonni Sziberian at vonattal, aztan hajoval, komppal. Kicsit hosszu, de alig haladja meg egy hokedli magassagat. ;)

    Fules: ...es kozben barhol le lehet szallni vilagot latni!

    VálaszTörlés
  11. Gabikám, szerepel a nagy álmaim között egy ilyen út, elárulom. Szárazföldön-vizen. Ki kell várnunk a Férjemmel, míg a körülményeink egy ilyen hosszú vakációt lehetővé tesznek. Jövőre mehet legkorábban nyugdíjba, azután már szabadon nekiállhatunk álmaink megvalósításába is, ha a Jóisten is úgy gondolja. Feltételezem, hogy a határidők, naprakész megoldáskeresések és hektika nélküli, független láblógázásba hamarabb bele lehet majd unni, mint most sejtjük.
    Akkor majd elő lehet venni szép sorjában, a dédelgetett álmokat is.
    Addig is szorgalmasan olvassuk tudósításaidat.
    Amit idáig közvetítettél, még vonzóbbá teszi ezt a kis világot. Férjemnek, Fiúnknak volt kedves japán kollégája, Menyünk tanult is kb. három évig japánul, így nem idegen szemmel és szívvel, hanem gyermeki kiváncsisággal várjuk soraidat mindig.

    VálaszTörlés
  12. Ami magyar és most menő? Na erre kíváncsi vagyok:) Ami rögtön beugrana az #1Pick szalámi, #2 Csokis almaszirom:) Mert ez a kettő termék járja most be Japánt:) Mást nemtudok, úgyhogy ha nem ezek akkor méginkább várom:D

    VálaszTörlés
  13. Kedves Gabi!
    Pár napja már szavaztam, de csak most jutottam el az írásig. Sajnos olyan opció nem volt, hogy jártam és visszamennék :)
    Nagyon szép emlékeim vannak, úgy az országról, mint az emberekről. Azért is szeretem olvasni a blogod, mert olyan, mintha én is ott lennék.
    Várom a további beszámolókat :)

    VálaszTörlés
  14. Ada, Kiotoban talalkoztam csokis almaszirommal, valoban. Ugy meglepodtem, hogy le is fenykepeztem.

    VálaszTörlés
  15. Marmint a magyar termekkel, magyar felirattal, meg minden, e nelkul kevesbe lenne meglepo.

    VálaszTörlés
  16. Kedves Gabi! Amikor itthon leszel, igazán szervezhetnél egy nagy, nyitott találkozót ahol mi "csak olvasók és rajongók" és Te személyesen is találkozhatnánk. Egy bővített élménybeszámolót is szívesen meghallgatnék. (Akár a Párbeszéd Házában a Horánszky utcában, vagy más kellemes helyen.)
    Nagyon élvezem az írásaidat, igaz csak a katasztrófa okán találtam rá a blogodra, de visszamenőleg is elolvastam, és nagyra értékelem amit és ahogyan csinálsz! Köszönöm az élményt!

    VálaszTörlés
  17. Koszi Agi, szukebb patriambol is jott felkeres, hogy meseljek, atgondolom, mi fer bele idoben. De amugy szivesen! Majd meg egyeztetunk!

    Gabi

    VálaszTörlés
  18. Szia Ági! Ez alkalommal nem fért bele időben a beszámoló, talán legközelebb - és akkor már remélhetőleg biztatóbb híreket is hozok. Minden jót!

    VálaszTörlés