2013. február 17., vasárnap

Panaszfal

Tuti nincs még egy olyan lökött a városban, aki úgy ácsorog vihogva a panaszfal előtt, mint én. A bevásárlóközpont két bejáratánál is a vásárlók rendelkezésére áll ez a hiánypótló találmány. Kis A/5-ös méretű formanyomtatványra (s)irhatják (f)el bánatukat az elégedetlenek, melyek azután fölkerülnek a falra. Tényleg nem értem, hogy lehet, hogy ezek a remek irományok senkit nem érdekelnek. Én még két tömött bevásárlószatyorral a kezemben és egy kisdeddel a hordozókendőmben is megálltam aminap. Mert ilyenek mellett nem lehet csak úgy elmenni, hogy...a harmadik emeleti ruhaboltban az eladó kislány nem mondja elég hangosan, hogy irasshaimaszee! (ez a Jónapot helyett van, olyasmit jelent, hogy köszönjük, hogy befáradt üzletünkbe), vagy: a mirelitárúnál traccspartit tartanak az alkalmazottak, ez felháboritó! De a kedvencem: a második emeleti 'vasedényben' nincs megfelelően beállitva a légkondicionáló, rólunk dagikról (!) meg csurog az izzadtság! (ez persze nyári panasz) E rendkivül súlyos panaszok természetesen nem maradnak megválaszolatlanul, az üzletközpont vezetősége a papirlap alján (a vonal alatt:)) minden esetben mélységes sajnálatát fejezi ki és kéri a tiszteletreméltó vásárló bocsánatát, majd vázolja, mit tettek a csorba kiegyenesitése érdekében, végül igéri, hogy azon lesznek, hogy ez többet ne fordulhasson elő. Amúgy két és fél év Japánban élés után már én is teljesen jogosnak érzem ezeket a panaszokat, az más kérdés, hogy otthon ha ilyesmivel jönnék, valószinűleg nagy ivben kiröhögnének. De tényleg, vajon mennyire tenné szinvonalasabbá a szolgáltatást egy ilyen panaszfal mondjuk a...de nem, most belegondoltam és nem tudok elképzelni sem egy panaszfalat a Csepel Pláza bejáratánál! Megjegyzem, én is futottam (itt) már bele bunkó virágárús nénibe, de valahogy cikinek érzem, hogy ezért papirt és tollat ragadjak. Különben sem tudom, hol lehet a panasz-nyomtatványhoz hozzájutni.

6 megjegyzés:

  1. Egy-két évvel ezelőtt láttam ilyen panaszfalat a budaörsi IKEA-ban. Nem tudom, működik e még. A sanghajiban még nem fedeztem föl ilyet. Na, majd legközelebb, jobban figyelek :)

    VálaszTörlés
  2. :)))) ez nagyon tetszett, mazsoláznál majd még alkalomadtán a panaszokból?

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Mo-on elvileg törvényileg, kellene lenni Panaszkönyvnek mindenhol :) kifüggesztve, jól látható helyen, vagy kérésre ki kellene adni :)
    Néha ilyen panaszfalakat lehet látni elvétve itthon, jó időtöltés:) de egyre ritkább, annó divatja volt.
    Ám gratula gyermekedhez, sok sok boldogságot!

    VálaszTörlés
  4. Ó, akkor jó, ha otthon is van ilyen! A panaszkönyvről tudok! Tényleg, az végülis egy tömöritett panaszfal. :) De ez tetszik, hogy ilyen párbeszédes formában oldják meg, válaszol rá a vezetőség és ezt bárki olvashatja.

    VálaszTörlés
  5. Ha közönség előtt válaszolnának rá a felsőbb vezetők, én is érdeklődve olvasgatnám végig :D :) :)

    VálaszTörlés
  6. Az már igazi Stand up comedy lenne! :D

    VálaszTörlés