2012. március 20., kedd

Az Izumi kutyafuttató hütte

Varoskank Izumi nevu resze (ami kulonben forrast jelent) a kozponttol fel oranyi autoutra fekszik, es egy olyan kulonleges hellyel buszkelkedhet, ahol eb es ember kotottsegek nelkul, kozosen toltheti el szabadidejet. Ez Japanban azert nagy dolog, mert a parkokban, folyopartokon es koztereken csak porazon lehet vezetni a kutyakat, a helyhiany miatt nincsenek klasszikus kutyafuttatok, mint nalunk (a Zrinyi elott mondjuk). En Jayne-nel, Amieliaval es Bastie-val jartam itt, Bastie legnagyobb oromere...
Amikor Jayne meselt a helyrol, egy nagy parkot kepzeltem el, kis hazikoval, de forditva lett: pici udvar, csaladi hazzal. (Ez persze Japanban nagy udvarnak szamit) A kutyaknak van fabol epitett akadalypalya, alagutak, hidak, buckak, nehany pad a gazdiknak, egy kis asztal. Es sok flakon viz. Ez arra szolgal, hogy leontsuk a teruletet, ahova ebunk a dolgat vegezte. Ami nekem furi, hogy a vegtermeket zacskoba gyujtve haza kell vinni! (A folszedes termeszetes, de hazavinni?) Aki egy ilyen "jatszohazat" nyit, az igazan nyithatna hozza egy szemetest is (a kakkantyu amugy is egheto cucc, gyakran elszallitjak)


Aztan vannak mindenfele sipolos es nem sipolos kutyajatekok, amiket lehet nekik hajigalni, illetve van allatmegorzes es kutyakozmetika szolgaltatas is! Bastie is kapott egy pedikur-manikurt:). Az ebek meg is tudnak itt szallni, tehat ez hotel is egyben, asszem napi 3000 yen az ara. (Egy nagyvarosi hotelszoba kb. 4000-nel kezdodik). Na es akkor itt a belso ter: egy nagy asztal, ami kore lehet telepedni, a ketfele menu naponta valtozik, lehet kavezni, teazni, van jegkrem, suti, es persze mindez a kutyaknak is. Bar meg szeles, huvos volt az ido, kutyajo dolgunk volt!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése